Pixi SSL Trusted Shops

Betaalwijzen PayPalVisaMastercardiDEAL +


Bestel binnen de volgende 8 uren 36 min.

Voor verzending, gegarandeerd op dezelfde dag.

Ontdek meer dan 12.000 artikelen voor uw dagelijkse toner- en inktbehoeften!

Nederlands grote toner- en inktspecialist

Fabrikant niet in de lijst? Hier vindt u meer fabrikanten  

Toner afvoeren

Lege toner afvoeren en printercartridges afvoeren? Lever ze in voor het goede doel!

Of het nu om een groot bedrijf of een kantoor aan huis gaat waar de printer veelvuldig gebruikt wordt, vroeg of laat blijven er lege toner en printercartridges over. De lege printercartridges en toner behoren niet met het gewone huisvuil meegegeven te worden, aangezien dit voor een extra belasting van het milieu zorgt. Zowel toner als lege printercartridges kunnen perfect gerecycled worden. Er zijn diverse bedrijven die zich richten op het recyclen van bruikbare cartridges.

Toner en printercartridges afvoeren: gratis

Het inleveren en verzenden van de lege toner of printercartridge geschiedt geheel gratis en levert zelfs geld op voor een goed doel naar keuze. Afhankelijk van de staat waarin de cartridge (of mobiele telefoon) zich bevindt worden er bedragen variërend van € 0,25 tot ongeveer € 3,00 overgemaakt naar het goede doel. Weliswaar niet zo veel, maar alle kleine beetjes helpen. Gooi lege toner en printercartridges voortaan niet meer weg, maar geef ze een tweede leven en steun daarmee niet alleen een goed doel, maar ontzie tegelijkertijd het milieu.

Welke printercartridges en toner kunnen ingeleverd worden

In principe mogen alle lege printercartridges en toner ingeleverd worden, ongeacht of het nu om een standaard printer of een multifunctioneel apparaat gaat. Of een bedrijf ook compatibele cartridges aanneemt verschilt van bedrijf tot bedrijf. Daarnaast mogen zichtbaar beschadigde toner en cartridges niet opgestuurd of verzameld worden. Hetzelfde geldt voor inkttanks, inktlinten, tonerflessen en overige kantoorafval die absoluut niet in de verzamelbox thuis horen.

Toner afvoeren: Hoe werkt het gratis inleveren van lege toner en printercartridges

De lege cartridges kunnen zowel bij centraal gelegen verzamelpunten afgegeven worden als ook verzameld worden in een speciale box, waarna deze door de gekozen organisatie opgehaald wordt. In sommige gevallen kunnen de lege toner en printercartridges ook gratis verzonden worden (vaak is hier een minimum aantal vereist). De goede doelen die gesteund worden varieert van stichtingen gericht op kinderen tot milieu organisaties en dierentuinen.

Hieronder vindt u een klein overzicht van verzamelpunten of goede doelen die gratis lege cartridges en toner (in sommige gevallen ook mobiele telefoons) inzamelen.

Eeko.com

Bij eeko.com kunnen zowel particulieren, als bedrijven en scholen lege cartridges en mobiele telefoons inleveren. Via de zoekmodule kan gericht op postcode en plaats gezocht worden naar een inzamelpunt in de nabije omgeving. Met ruim 840 inzamelpunten is er altijd een mogelijkheid om de lege cartridges in te leveren. Elk inzamelpunt is gekoppeld aan een goed doel. Liever doneren aan een ander goed doel? Ook dat is mogelijk. Deponeer de lege printercartridges in een gesloten envelop met daarop het gewenste goede doel en de opbrengsten zullen ten goede komen aan uw voorkeur.

Eeko steunt onder andere de volgende goede doelen: CliniClowns Nederland, KNGF geleidehonden, Stichting Opkikker, Dorkas Hulp Nederland, Wereld Natuur Fonds, Stichting AAP, Diergaarde Blijdorp, Hulphond Nederland en diverse andere organisaties.

Voor bedrijven biedt Eeko de mogelijkheid om een openbaar verzamelpunt te worden. Bedrijven die geïnteresseerd zijn om zich op te geven mogen contact opnemen met de organisatie via bovenstaande link naar de website.

Clini Clowns

De Clini Clowns, gericht op het afleiden van zieke of gehandicapte kinderen, verzamelen direct lege cartridges en oude mobiele telefoons. Voor particulieren zijn er verschillende verzamelpunten waar deze ingeleverd kunnen worden. Voor bedrijven bestaat de mogelijkheid om een gratis verzamelbox aan te vragen. Deze wordt gratis opgehaald als er meer dan 20 producten in de box zijn. Bovendien kunnen bedrijven zich aanmelden als openbaar inzamelpunt.

Kika

Ook Kika, gericht op het doen naar onderzoek en andere activiteiten speciaal voor kinderkanker, verzamelt lege cartridges en toners. De organisatie werkt samen met nica die ervoor zorg draagt dat de gelden bij Kika terecht komen. Als donateur ontvangt u een ophaal- en verwerkingsattest. Er zijn speciale verzamelpunten voor het gratis inleveren van de lege cartridges en toners.

KNGF Geleide Honden

KNGF Geleide Honden is eveneens een goed doel dat door het inzamelen van lege cartridges en oude mobiele telefoons geld ontvangt. Er zijn twee opties om de organisatie die geleide honden traint te ondersteunen: er mag een gratis inzamelzakje aangevraagd worden dat gratis retour gestuurd kan worden of er mag een inzamelbox aangevraagd worden die vanaf 20 cartridges gratis opgehaald wordt. Bovendien zijn er diverse openbare inzamelpunten

Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort verzamelt eveneens lege cartridges en mobiele telefoons. Bij het afgeven van een oude mobiel dient erop gelet te worden dat de SIM-kaart, oplader en hoesje niet ingediend mogen worden. De lege cartridges en telefoon mogen bij de dierentuin ingeleverd worden, maar kunnen ook via een aan te vragen inzamelzakje gratis verstuurd worden. Bij een groter aantal worden deze gratis opgehaald.

GBS Recycling

Bij GBS Recycling wordt de mogelijkheid geboden een goed doel naar keuze te steunen. Dit hoeft niet per se een landelijk goed doel te zijn, maar kan ook een lokaal goed doel zijn zoals bijvoorbeeld het versterken van de kas van een school of club. Het bedrijf zorgt na ontvangst van de lege toners en cartridges voor de verdere afwikkeling, waarbij u een bewijs van betaling gedaan aan de gewenste organisatie ontvangt. Let wel: er wordt gewerkt met een minimumwaarde. Bij een waarde tussen EUR 10 en EUR 20 kunnen de cartridges naar een antwoordnummer gestuurd worden. Vanaf EUR 20 kunnen deze ook opgehaald worden.

Natuurlijk bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor het inleveren van lege toner en cartridges en hier zelf een vergoeding voor te krijgen. TonerPartner kent zijn maatschappelijke verantwoordelijkheden en wil graag een klein steentje bijdragen aan een betere wereld. Vandaar dat op deze pagina alleen aandacht besteedt is aan het inleveren van lege printercartridges en toner voor het goede doel. We hopen hiermee mensen en bedrijven te inspireren om ook hun steentje bij te dragen.

Waarom hebben al meer dan 1.500.000 klanten bij ons gekocht?

Meer dan 25 jaar ervaring

Jarenlange ervaring &
competentie sinds 1993

Kosteneffectieve verzending

in Nederland slechts € 3,90 verzendkosten

%

Tot 80% besparen

door compatibele producten tot 80% besparen bij 100% drukkwaliteit

SSL-versleuteling

De beste beveiliging van uw gegevens en betaling via SSL-versleuteling

Verzending op dezelfde dag

bij bestelling van voorraad tot 16:00 uur (ma-vr, za tot 14:00 uur)

Ruime keuze

uit printercartridges, printertoebehoren voor uw printer

3 jaar garantie

Wij bieden u 3 jaar garantie op alle producten aan

Talrijke betaalmogelijkheden

Kies de betalingswijze uit die voor u het gemakkelijkst is

Volumekorting tot 15%

2 dezelfde compatibele producten = 10% korting
4 dezelfde compatibele producten = 15% korting

Tip: Alle vermelde namen en handelsmerken zijn geregistreerde handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.
De op onze website vermelde handelsmerken worden uitsluitend gebruikt om producten te beschrijven.
Brutoprijzen zijn incl. BTW, excl. verzendkosten en zijn vetgedrukt.
1 * geldt slechts voor voorraad | * Bereiken zijn gegevens van de fabrikanten bij ca. 5% dekking